טיפים לתפירה עם בדי סריג

השבוע התקשרה אלי תלמידה שכבר סיימה את הקורס לפני שנה כמעט, ובקשה לדעת אם יש לי טיפים לתפירה עם בדי סריג.
כולם יודעים שבדי סריג -טריקו, סימפוניה, וכל בד גמיש אחר- הם הכי נוחים וכייפיים ללבישה, למבוגרים וגם לילדים. וכל מי שתופרת (או תופר, כמובן, אבל תרשו לדבר בלשון נקבה) יודעת שאלה הבדים שיותר מורכבים להתעסקות בתפירה. בעיקר כשאנחנו חדשים בתחום.
אז כמובן שהפתרון הוא לא לוותר על זה ולחכות שנהיה מיומנים, אלא ללמוד ולייצר את המיומנות.
אז מה באמת אפשר לעשות?
ראשית אני ממליצה לקנות בדים איכותיים. לא בדים שיש להם מרקם של "מסטיק" נמתח מדי ולא יציב. יש המון סוגים של טריקו, סימפוניה ובדי סריג נוספים, שהם צפופים ואיכותיים יותר.
דבר שני, רצוי שתהיה לנו מכונת תפירה איכותית, ולהשתמש במחט סטרצ' בעובי מתאים לבד שלנו (80 זה הגודל הממוצע שמתאים בד"כ לרוב הבדים). אני יודעת שיש כאלה שאומרים שמספיק מחט איכותית ואין צורך במחט "סטרצ'", אבל באופן אישי אני כן חוויתי הבדל בתפירה כך או כך, ולכן אני כן ממליצה להקפיד על זה. (מצד שני, מי שמתעצלת להחליף מהמחט סטרצ' חזרה לרגילה- אל דאגה, מחט סטרצ' תופרת מצוין כל בד, אין חובה להחליף כל פעם מחט)
בנוסף, אחרי שעשינו תפר ואנחנו רוצים לחזק אותו ולוודא שהוא לא "מתפוצץ" כשהבד נמתח, רצוי להשתמש בתפר סטרצ' במכונה שלנו, במידה ויש. תפר סטרצ' זהו סוג של תפר שחוזר על כל לולאה יותר מפעם אחת, והוא מאוד חזק. רק קחו בחשבון שקשה יותר לפרום אותו smile emoticon
לגבי השרטוט של הגזרה על הבד עצמו- לפעמים הבד גמיש וזז לנו כל הזמן, וקשה לעשות עליו סימונים עם הגיר. במקרה הזה, יש מה לעשות במידה ובא לכם להשקיע כמה שקלים בעניין.
קיים היום טוש שנקרא "טוש נעלם"- מציירים איתו מה שרוצים, ואחרי כמה זמן (בין כמה שעות ליום-יומיים), הסימון נעלם.
בנוסף, קיים גיר שהוא בעצם מכשיר פלסטיק בצורת עט או בצורת גיר חייטים, שבתחתיתו יש גלגלת קטנטנה, ובתוכו יש מילוי של אבקה שמשתחררת עם תזוזת הגלגלת. נורא כיף וקל לעשות איתו סימונים, בלי להתאמץ, ולקבל קו דק ומדוייק. מצורפות פה כמה תמונות של הגיר הנ"ל, כמו שאפשר לראות יש מגוון צורות (ומחירים), וכל אחת יכולה לבחור מה הכי נוח לה. ניתן לקנות גם בחנויות, וגם באינטרנט- בחו"ל וגם בארץ.

מחשבה 1 על “טיפים לתפירה עם בדי סריג”

כתיבת תגובה

תפריט נגישות